חפשו עוד תכנים!
תכנים|שו"ת ברשת|מוצרים 
 
בריאות

שיימינג ברשתות החברתיות – זיהוי והתמודדות

מערכת שורש  יד תמוז, תשפב  13/07/2022

נושא החרמות עולה לכותרות בשנים האחרונות ביתר שאת. הורים רבים עומדים חסרי אונים מול התופעה ושואלים איך ניתן לזהות אותה בשלבים מוקדמים ומה ניתן לעשות כדי למנוע וכדי להתמודד במקרה שהילד הוא קורבן לחרם

תגיות:

בעידן הרשתות החברתיות, האפשרות ללחוץ על כמה מקשים במקלדת ולחוות דיעה על מופע, זמר, פוליטיקאי או כל נושא אחר היא פשוטה מאי פעם. אין שום צורך להסביר, אין צורך לנמק וגם אין צורך לבסס את הדברים על איזו אמת מחקרית. הקלות הזו שבה ניתן להביע דיעה היא מבורכת מצד אחד, והופכת את הדמוקרטיה של הדעות למושג מוחשי. מן העבר השני, אותה קלות עלולה לגרום לפגיעה חמורה ברמה הרגשית, הנפשית ולא פעם גם ברמה הפיסית. הדברים נכונים פי כמה כאשר מדוב בילדים.

שיימינג ברשתות החברתיות הפך להיות אחד הדברים שעוסקים בהם בהרחבה במהדורות החדשות ובבתי הספר. בחלק מהמקרים העיסוק הוא בדיעבד, כלומר אחרי שילד או ילדה שהיו קורבן לשיימינג ביצעו מעשה יוצא דופן. במקרים כאלו, הנושא עולה לראש סדר היום, מומחים מתראיינים בפאנלים השונים וכולם מסכימים צריך לעצור את תופעת השיימינג.

יש כמה דרכים לדעת האם הילד חווה חרמות:

-          לעקוב אחר הנוכחות שלו ברשתות – כיום ניתן להוריד אפליקציות שעוקבות אחרי מה שהילדים עושים ברשתות החברתיות. אם אתם רואים שהילד סובל מהצקות מהחברים, שוחחו אותו או פנו לגורם מקצועי שיסייע.

-          שימו לב להתנהגות – ילד שחווה חרם במסגרת בית הספר, יהפוך לרוב להיות מסוגר, יעדיף להתרחק ממפגשים חברתיים ולא פעם יהיה נעול במשך שעות ואף ימים בחדרו. בנוסף, הוא יעדיף להתחמק מהליכה לבית הספר ולחוגים במגוון רחב של תירוצים. עקבו אחרי ההתנהגות הזו, יכול להיות שהסיבה לכל אלו היא חרם שעובר הילד.

-          שמרו על שיח פתוח – שוחחו עם הילדים בכל גיל. שתפו אותם בניסיון החיים שלכם, תנו להם את התחושה שתמיד יש מה לעשות, גם כשנדמה שכל הדלתות נסגרות. שיח פתוח, מכיל, קשוב ואוהב יכול לאפשר לילדים לפתוח את סגור לבם ולשתף אתכם במה שעובר עליהם.

חשוב להגיד, כאשר הילד שלכם עובר חרם, העניין חמור ודורש התערבות וטיפול מיידיים. יש לזכור שגם אם הילד שלכם הוא זה שמוביל את החרם או משתתף בו, גם אז יש לכם הרבה אחריות. כמבוגרים אחראיים, חשוב מאוד ליצור קשר עם משפחתו של הילד שעובר חרם, עם המורה ועם הצוות החינוכי ויחד לגבש דרך פעולה שתאפשר לכל הילדים ללמוד יחד בהנאה ובחברות גדולה.

שיימינג ברשתות החברתיות עלול לפגוע בילדים ובמבוגרים כאחד. אחרי הכל, כולנו רוצים להרגיש אהובים ורצויים, בכל גיל. מדובר בתופעה שניתן לעשות לה סוף, ויפה שעה אחת קודם. זכרו שיימינג ברשתות החברתיות הוא לא גזירת גורל.

הדפס את המאמר
המלץ לחבר
שמור מאמר
הגדל /הקטן טקסט
הוסף לקליפבורד
כתבות נוספות
מה את חייבת לדעת על ניתוחי הרמת חזה?מערכת שורשחשוב לזכור שניתוח כזה כדאי לעשות רק אצל מנתח שבאמת אפשר לסמוך עליו
ביטוח לאומי דחה את הבקשה לקצבת סיעוד? לא הכל אבודמערכת שורשבתקופת הגיל השלישי לא מעט קשישים פונים לביטוח הלאומי בבקשה לקבלת קצבת סיעוד. רבים מהם לא מצליחים לקבל את המגיע להם, באופן חלקי או באופן מלא
מה יכול לגרום להופעת כאבים בירך?מערכת שורשאם קיבלתם חבטה חזקה באזור הירך מאוד יכול להיות כי הכאבים מופיעים בגללה. עם זאת יהיה עליכם כמובן לבחון היטב כי לא מדובר על עניין חמור המצריך טיפול מיוחד
שם השולח
תוכן ההודעה