כיצד ניתן להתמודד עם ועדת ערר תל השומר?
מערכת שורש כה טבת, תשפג 18/01/2023ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מוסמכת לדון בערעורו של נהג שנשלל רישיונו, ולבדוק שנית את התיק שלו. לאחר בדיקה חוזרת של התיק
תגיות:נהיגהועדהעררעל מנת להבין מהי ועדת ערר, ראשית יש להבין מהו המרב"ד. המרב"ד הוא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ותפקידו לקבוע האם האדם שהגיע למכון הרפואי כשיר לנהיגה, הן מבחינה רפואית והן מבחינה נפשית. ועדת ערר, הנמצאת בתל השומר היא למעשה ועדה המאפשרת להגיש ערעור על החלטת המרב"ד, הנוגעת לשלילת הרישיון, עקב אי כשירות לנהיגה. החלטה כזו יכולה להיות בעייתית עבור רבים, בלשון המעטה ולעיתים גם אינה מוצדקת. איך ניתן להגיש ערעור ומתי צריך לעשות זאת? הכל במאמר הבא.
מה בודק המרב"ד (המכון הרפואי לבטיחות בדרכים)?
כאמור המכון הרפואי לבטיחות בדרכים בוחן האם האדם שהגיע למכון כשיר לנהיגה, ויכול להמשיך לנהוג מבלי להוות סכנה לציבור. ישנן סיבות שונות בעקבותן אדם יכול להגיע למעמד זה, בניהן אדם אשר חל שינוי במצבו הרפואי, אדם אשר סיים ריצוי של פסילת רישיון, אדם המבקש רישיון לרכב ציבורי ועוד. הבדיקה נעשית על ידי רופא הקובע האם הנהג כשיר, בהתאם להתרשמות שלו מאותו אדם, למסמכים רפואיים ומבדקים ביצועיים שהנהג עבר, תוך התחשבות בטובת הציבור ובטובת הנהג גם יחד.
מהן סמכויותיה של ועדת ערר?
ועדת ערר המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, מוסמכת לדון בערעורו של נהג שנשלל רישיונו, ולבדוק שנית את התיק שלו. לאחר בדיקה חוזרת של התיק, קיימות שלוש אפשרויות של החלטות שהועדה יכולה לקבל:
- להשאיר את החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים כפי שהיא, ולא להחזיר לנהג את רישיון הנהיגה.
- לבטל את החלטת המרב"ד ולהחזיר לנהג את רישיון הנהיגה שלו.
- להחזיר לנהג את רישיון הנהיגה יחד עם מגבלות.

כיצד מומלץ להגיש ערר על החלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים?
נהג אשר רואה עצמו נפגע כתוצאה מהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, רשאי להגיש ערעור על ההחלטה. חשוב לציין שאת הערעור יש להגיש תוך 30 ימים מקבלת הודעה בדבר החלטת המרב"ד, כלומר מהיום בו נתקבלה הודעה על שלילת רישיון הנהיגה. במידה ואיחר הנהג את המועד, יוכל להגיש ערעור רק שנה לאחר מכן. את הבקשה יש להגיש בדואר, בצירוף מסמכים הסותרים את החלטת המכון הרפואי ואישור על תשלום האגרה להגשת ערר. מומלץ מאד לעשות זאת בסיוע לווי מקצועי של עורך דין תעבורה.
מהי החשיבות בהתייעצות עם עורך דין תעבורה?
ועדת ערר הינה הזדמנות חד פעמית לערער על החלטת המרב"ד. נכון שלאחר החלטת הועדה ניתן לערער גם בבית המשפט המחוזי או להמתין שנה שלמה עד להגשת ערעור נוסף, אך מדובר בתהליך ארוך ומורכב יותר שבאופן טבעי יש לו גם השלכות, הן מבחינת העלויות הכרוכות בדבר והן מבחינת חופש התנועה שלכם. לכן על מנת לקצר את התהליך מומלץ מאד להגיע מוכנים לוועדת ערר, ולהשקיע כבר בשלב הראשון בערעור ממוקד וממצא.
עורך דין תעבורה טוב ובעל ניסיון ידע לזהות מהן הפרצות בהחלטת המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, להציג חוות דעת סותרת, להכין את הנהג לוועדה, ולסייע בהתנהלות מולה, וכך למעשה להעלות את סיכויי ההצלחה בערעור, ולקבל חזרה את רישיון הנהיגה.


